Referenssit

Salmi – kätevää elämyksellisyyttä

Salmi Platform tarjoaa digikonsultointia matkailu- ja tapahtuma-alan yrityksille. Karu päivitti Salmen Manager-sovellusta sekä toteutti uuden ominaisuuden, jolla elämyksiin voi liittää mobiilisisältöjä.

Lisättyä todellisuutta elämysmatkailuun

Elämystä ehostavat digitaaliset sisällöt sopivat hyvin esimerkiksi museoihin tai luontopoluille. Kokevan asiakkaan näkökulmasta lopputulos on helposti lähestyttävä mutta vaikuttava: hän ei tarvitse muuta kuin mobiililaitteen ja Salmi AR -sovelluksen päästäkseen kulttuurikokemusta täydentävien sisältöjen äärelle.

Elämysmatkailijalle voidaan Salmen palveluilla esittää ensinnäkin tavallisia mediasisältöjä, kuten videota ja ääntä. Ne aktivoituvat mobiililaitteessa GPS-sijainnin perusteella, kun käyttäjä on tarpeeksi lähellä määrättyä kohdetta.

Lisäksi kuluttajalle voidaan tarjota elämyksellisyyttä niin kutsutun lisätyn todellisuuden avulla (’AR’). Tällainen sisältö aktivoituu, kun käyttäjä kohdistaa mobiililaitteensa kameran tiettyyn herätekuvaan, kuten vaikka opastauluun. Samassa laitteen ruudulla alkaa näkyä reaalimaailman päälle sulautettua sisältöä. Salmi on yhteistyökumppaneineen muun muassa herättänyt henkiin maamme pitkäaikaisimman presidentin Urho Kekkosen ja toteuttanut luontomatkailua piristävän Suomen eläimet -kokonaisuuden juuri lisätyn todellisuuden avulla.

Parempi asiakaskokemus vaivatta

Myös itse asiakaskokemuksen suunnittelu on Salmi Managerilla helppoa. Elämyksen perustietoihin voi muun muassa kirjata, koetaanko se sisä- vai ulkotiloissa, miten sen aikana liikutaan ja kuinka haastavaa tai esteetöntä kulku paikasta toiseen on. Kumppanit-osiossa suunnitelmaan on mahdollista myös liittää sisällöntuottajien tiedot ja rahoittajan logo.

Lisäksi Manager-sovelluksessa on kartta elämyksen mahdollista etenemisreittiä varten. Kukin reittipiste nimetään ja sille valitaan sisältö, joka voi olla esimerkiksi videotallenne, äänitiedosto tai lisättyä todellisuutta. Sisältöjen on oltava valmiina suunnitelmaa tehdessä, mutta ne voivat olla yrityksen omia tai vaikkapa Salmelta ostettuja. Sisältöjen aktivoitumisen pystyy määrittämään niin, että ne esimerkiksi toistuvat laitteessa automaattisesti tai push-ilmoituksella ja vain tietyn kantaman sisällä.

Serveritöntä tekniikkaa

Karu keskittyi Salmi Managerissa web-hallintaliittymään ja 3DTalo sen mobiilipuoleen. Osana sovelluksen päivittämistä Karu siirsi sen Amazon Web Services -alustalle.

Projektissa käytettiin niin kutsuttua serveritöntä tekniikkaa (’serverless’), lue lisää aiheesta täältä.

Lue lisää Salmesta täältä

Yhteistyö Karun kanssa on ollut saumatonta. Olemme erityisesti olleet tyytyväisiä projektin läpikulkuun, viestintään ja avoimuuteen.

Karu on tehnyt ammattimaisesti sovitut asiat ja olemme päässeet tavoitteisiin. Alustallamme on pitkä kehityskaari ja arvostamme kumppania, kuka ymmärtää kehittää liiketoimintalähtöisesti ja sparraa myös meitä tekemään oikeita asioita oikeaan aikaan.

Saku Määttä – Salmi Platform

Me

Karu Software on luova järjestelmätoimittaja, jonka metodilla onnistuu laajakin hanke. Kehitämme verkkopalveluita, mobiilisovelluksia ja integraatioita ohjelmistojen välillle.

Kysy lisää! info@karusoftware.fi tai soita +358 50 355 5150.

    Ota yhteyttä