Referenssit

Ruukki – sujuvaa akustiikkasuunnittelua

Äänen jälkikaiunta-aika on hyvä tapa arvioida suuremman huonetilan akustiikan tarkoituksenmukaisuutta. Karun toteuttama Acoustic Configurator on yksinkertainen laskuri, jolla rakennusyritys Ruukki Construction Oy ja sen asiakkaat voivat arvioida jälkikaiuntaolosuhteita jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa.

Nopea huoneakustiikan mittaus

Acoustic Configurator tarvitsee jälkikaiunta-ajan mittaamiseen vain muutamia tietoja. Ensimmäisenä sovellukseen syötetään tilan mitat, sen lämpötila sekä jälkikaiunnan tavoitearvo. Tämän jälkeen valitaan, mitä materiaaleja katossa ja seinissä on määrä käyttää.

Samalle pinnalle voi valita useaa eri materiaalia. Kunkin materiaalin oheen kirjataan sen osuus koko pinnasta. Myös ikkunat ja ovet otetaan huomioon. Laskennassa oletetaan, että kaikki pinnat ovat ääntä heijastavia.

Kun tilan ominaisuudet on valittu, sovellus tekee jälkikaiusta arvion, joka on heti nähtävissä. Arviosta nähdään eri taajuuksien jälkikaiunta-ajat, niiden ero tavoitearvoihin sekä ilmankosteuden vaikutus kaiuntaan.

Akustiikkasuunnittelusta suoraan asiaan

Jälkikaiunta-arvion voi ladata sovelluksesta kätevästi erillisenä PDF-tiedostona. Näin voidaan tehdä useita eri koelaskelmia, ja verrata tuloksia keskenään parhaan ratkaisun löytämiseksi.

Sovelluksen ansiosta tilan akustiikkaa voidaan suunnitella hyvissä ajoin. Täten haluttu ääniympäristö on myös helpompi ja edullisempi toteuttaa. Hyvien etukäteislaskelmien avulla voidaan esimerkiksi tehostaa materiaalien käyttöä ja vähentää samalla rakennuksen hiilijalanjälkeä.

Myös itse laskuri on sekä helppokäyttöinen että edullinen. Koska Acoustic Configurator ei vaadi erillisiä palvelimia, sen ylläpito ei kuukausitasolla kustanna käytännössä mitään.

Testaa sovellusta täältä

Yhteistyö laskurin kehittämisessä sujui erinomaisesti ja ratkaisulähtöisesti myös ennalta arvaamattomissa tilanteissa.

Erkki Honkakoski, Technology Specialist – Ruukki Construction Oy

Me

Karu Software on luova järjestelmätoimittaja, jonka metodilla onnistuu laajakin hanke. Kehitämme verkkopalveluita, mobiilisovelluksia ja integraatioita ohjelmistojen välillle.

Kysy lisää! info@karusoftware.fi tai soita +358 50 355 5150.

    Ota yhteyttä